www.romkert.hu   >>>   www.romkert.hu/beszamolo

 

 

2002-03-28   ZŰR AZ ALLŰRBEN 2.  -  Ruha teszi az embert

 

 

Bar nem olyan fergeteges, mint a Hugy Cafes, de itt van egy kis elmenybeszamolo. Programok lent!

 

Ruha teszi az embert.

 

Nincs igazan jo hely Budapesten. Ami mar bejaratodott, es tenyleg jo lenne, ott mar tomegnyomor van. Amit kicsit igenyesebb kozonsegnek celoznak, ott atveszik a hatalmat a sznobok. Ami draga hely lesz, ott megjelennek a magamutogato nullak, akik latszolag szorjak a penzt, de legszivesebben a viszkit is uvegbol innak, hogy latszodjon a cimke. Mashol a klub mar eleve a maffiozo reteget celozza meg. Szoval, ha veletlenul el is talalnak egy jo klubot, nem nehez elrontani. Hasonlo a tendencia az Alllurrel is.

 

Aki eddig jart oda, az csak azert jart, mert jol erezte magat, nem volt semmi felhajtas, rongyrazas, egyszeru a berendezes, semmi glanc, normalis emberek, akik kibirjak egymas tarsasagat, es nem vaganykodni jarnak le. De az utobbi idoben mar jonnek a sznobok, akik azert jarnak, mert most "ide kell jarni", mert "aki szamit, ide jar". Hmmm... Odaszokik a rozsdombi helyi kozonseg. Jonnek az "inkabb izzadok mint a lo, de le nem veszem a borkabatomat", mert mindenhova borkabatba megyek, mert akkor mar "vagyok valaki". (Egy borkabat miatt wazze???) Mostmar a kozonseg negyeded teszik ki a rozsadombi Moricz Zsigmond Gimnazium II/B osztalya es a mokus ors tagjai. (Eskuszom multkor poenbol vegigkerdeztuk ezeket a kislanyokat, hogy ugye oda jarnak, es a fele tenyleg oda jar, a masik fele meg valami Rakocziba:) Aztan mostanaban jonnek az izompolosok, az eppen szabadnapos kidobok, es nehanyan akik erdetileg a Hugy Cafe-ba akartak menni, de eltevesztettek a hazszamotRaadasul mar egy honapja szovatattem a hazigazdanak, Galambosnak, hogy bunkok a kidobok, aki csak annyit mondott, hogy a kidobok sajnos mindenhol bunkok.(Ebben lehet valami.)

 

Szoval szokasos pentek este, szokasos szukre sportcipo, szokasos farmer, egy bordo ing, a szokasos szoke baratnom, es a szokasos kezdo hely: Allure. Betoppanunk meg 11 elott, felhaz sincs, korulnezunk. Majd valami bevillamlott a kidobonak: "ez kis kocsog sportcipoben volt". Erre utanunk jott, es gyenge verbalis kommunikacios kepessegei kozepete, de annal nyomatekosabb "testbeszeddel" kirangatott a helyrol. Gyakorlatilag kidobott! Meg orulhettem, hogy nem a westernfilmekbol jol ismert klasszikus kidobofigurat prezentalta rajtam! Enyhen meg voltam fazva, kicsit gyengelkedtem, igy ugy ereztem ma este talan alul maradnek a Terence Hill fele bunyos figurakkal, igy inkkab megsporoltam a fogorvosi koltsegeket, ugyanis mar hallotam olyat, hogy harom fogat vertek ki egy haveromnak, aki aztan verben tocsogott. Meg azert visszakerdeztem, hogy az nem zavarta-e, hogy 20 masodeprccel ezelott valtottam par mondatot a Galambossal? Mire csak ennyit mondott: "Ki a fasz a Galmobos? Ki a szar az nekem? Az nekem nulla. Nekem az nem fonok bazmeg. Megmutassam ki itt a fonok?" (De az eloadas eme szakaszat mar nem tartottam szuksegesnek prezentalni.)

 

Szoval itt Pesten a ruha teszi az embertUgy latszik nem volt jo az egyszinu szurke sportcipom, melyet boltban nem is lehet kapni, hanem ugy kellett rendelni a Nike-tol potom 100 dollarertVagy nem volt megfelelo a 80 dollaros West-Hollywoodban vasarolt ingem, amit mivel nem vagyok hulye, 90%-os akcioban vettem szinte ingyenIgaz nem volt rajta magyar-olasz vegyesvallalatok cimkeje: se Devergo, se Energie, se Agresszor felirat, amelyek Magyarorszagon kivul mindenhol noname kategoriak. Ez egyszeruen csak egy nagyon jo ing volt, felirat nelkul. Meg a farmer sem volt a csupan 10 eve letezo csak Magyarorszagon eladhato Replay "vilagmarka", hanem valami ocsdi 150 eve ezzel foglalkozo ceg gagyi termeke. Valami Levis. Igaz 30 dollarert valoszinuleg tenyleg csak felebe, harmada kerult, mint egy "magyar vilagmarka".

 

Igazabolnem ertem, hogyha a farmer es az ing eddig jo volt, most miert nem jo. Miert kell most sznoboskodni? Utobbi idoben sokat valtozott a hely. Eddig a hazigazda Galambos is kivulhordos begombolatlan ingben mutogatta magat. Igaz mostmar tudjuk, hogy "Galambos nem fonok, hanem egy szar, egy nulla". Egyre sotetebb alakok jarnak oda, egyre sotetebb cipoben. Csak egy kicsit furcsallom, hogy ezen az "elegans" helyen az utobbi idokben a barpulton "elegans", de szaros cipovel felmeztelen, izzadt felsotestu ferfiak tancolnak, ugyanakkor egy szurke cipoben mar nem lehet bemenni. A hely "elegans", de a musorvezetok szavai neha "alpariak". Valtozik a kozonseg, valtoznak a szokasok, es vele valtozik a hely. Sajnos. Eddig jo volt. Ennyi volt???

 

De legjobban azt furcsaltam, amit aztan a haverom meselt, (aki aznap este atjutott a "sneakers security check"-en,) hogy amig a kidobok a sportciposoket baszogattak a bejaratnal, addig egy romacsako bent leutott par embert, akik be voltak allva jokedvukben, es porogtek. Ugy leutotte oket, hogy ott fekudtek a padlon, kezuk labuk egnek, mint a kutyaknak, akik osszeszartak magukat.

 

Szoval Allure rulez! Bejartam mar nehany helyet a vilagban, New York, Los Angeles, San Francisco, Ibiza, Stockholm, Koppenhaga, Berlin, Praga klubjait, lattam gigantikus mexikoi beachpartykat, venezuelai kesdobalokat, az osszes gorog partyszigetet, de ilyen allurom eddig csak az Allure-ben volt...sot, bar a Hugy Cafeban enyhe halalfelelmem is volt, de meg onnan sem dobtak ki. (Megjegyezem a Cicibank sztarbrokeret egyszer nem engedtek be a Hugy Cafeba, hanem elkuldtek a pecsaba, mert "nem volt eleg elegans")

 

Igazabol nem ertem miert kellene jobban "megtisztelnem" egy bevasarlokozpontban levo szorakozohelyet es "elit" kozonseget jobban, mint egy nobel dijas tudostOlah Gyorgyot, aki tornacipoben is kedvesen fogadott az irodajaban, vagy Missouri allam kormanyzojat, aki ugyanugy mosolyogva beszelgetett velem, es nem zavarta kek rovidnagragom, sem a rajtam levo ingyenpolo. Pedig meg igy is eskuszom jobban neztem ki mint Robika, es nehany tozsdes tarsa, aki kopott szandalban, lengyelpiaci rovidgatyaban nejlonszatyorral betottyogott a tozsdere, tizpercig beszelgetett a tobbiekkel majd nyugtazata, hogy 240 millios portfoliojaval minden rendben van. Pedig ha tudta volna szegeny Robika, hogy a ruha teszi az embert! :)))

 

Nembaj, lassan itt a nyar, nyilnak az open air helyek, elteszem a nike cipomet, es elokerul ujra a kedvenc 249Ft-os Metroban vasarolt tornacipom, mert abban megjobban erzem magam!!!

 

 

puszi & pa

atti ba

 

 

www.romkert.hu   >>>   www.romkert.hu/beszamolo