www.romkert.hu   >>>   www.romkert.hu/beszamolo

 

 

2002-11-27 BUDAPESTI PARTYKORKEP  (Alcatraz, Marco Polo, Portside, M4, Harley, Club 7, Old Man’s, Macskafogo)

 

Finisben a golyabali szezon. Iden remekul sikerultek a ga'lyabo'lok, gyakorlatilag egyikben sem kellett csalodnom, a vart jo szinvonalat hozta mindegyik. Igaz ugy latom az idei zenei valasztek eleg szukos, igy elvileg osszesen 8x lathattam a Zanzibar, es a Back to Black egyuttes koncertjet,  valamint 12x a United, Unique, Roy es Adam egyutteseket. Bar ezeket nem nagyon tudom megkulonboztetni egymastol, mindenesetre a harom kozul valamelyik mindig ott volt. Egyebkent nekem szinte mindegy volt, a koncertek kb annyira erdekeltek mint Soltesz Rezso "Szoljon hangosan az enek" cimu dalanak legujabb, 2002-es valtozata. Eskuszom ezek az egyuttesek tobbet hakniznak mint civilben a 100 tagu ciganyzenekar tagjai es rokonsaga egyutt. Mindenesetre ugy vettem eszre azert a kozonsegnek tetszettek a musorok. A sablonossagtol eltekintve igen jo szinvonalu golyabalok voltak, es bar kifejezetten nem szeretem a kozgazos sznoboskodast, el kell ismerni, hogy az idei kozgaz golyabal torony magasan a legjobb volt. Mar ket nappal elotte elfogyott az osszes jegy. Remek volt a szervezes, gyakorlatilag az egyetem egesz teruleten ment a banzaj, igy a rengeteg ember azert meg kenyelmesen elfert. Jo arcok, gyonyoru lanyok, sok kulsos, bulizo kozonseg, es a sok regi kozgazos haver mellett jonehany hirlevel olvasoval is sikerult talalkoznom, illetve szemelyesen megismerkednem. Egeszen remek emberek olvassak a listat.

 

Sokan kerdezik tolem, hogy a party update-ben szereplo special partyk mellett, hova erdemes menni egy-egy sima pentek/szombat este. Ezekre mindig felve valaszolok, nehogy utana hatalmas anyazast kapjak a nyakamba. Egyreszt mindenki mas-mas helyen erzi jol magat, masresz nincs igazan jo es szinvonalas szorakozohely Budapesten. Persze meg mindig jobb kimozdulni otthonrol, mint a tv2 elott Lagzi Lajcsi egesz estet betolto penteki daridoja kozben elaludni a fotelben. Szoval majd ne szidjon senki, de azert menjunk vegig nehany helyen! (A legtobb klub megtalalhato atti ba buliterkepen is. Lasd fent!) Egeszen kellemes a hangulat az Alcatrazban. (Dohany utca) Rendkivul stilusos, hangulatos, realitive nagy hely, nincs tomegnyomor, kigyurt kopasz lancos kutyakat sem nagyon lattam. A belepo 1000Ft, ami viszont leihato, mint a feher ing. Atlosan vele szemben van egy Marco Polo nevu hely. Na oda kar bemenni! Mi is csak addig voltunk bent, amig le nem ertunk a lepcson, majd onnan egy instant U-turn-nel azonnal fordultunk is ki. Inkabb egy proli falusi kocsmahoz hasonlitott, es kongott az uressegtol. Gyenge volt, mint Uhrin Benedek best of nagylemeze. De maradjunk meg a Dohany utcaban! Atti ba egyik torzshelye a Portside. Igazabol ez sem egy elit klub, megtalalhato itt mindenfele ember: deviza-kulfoldi es deviza-belfoldi, autonepper es autoszalon vezeto (pl neha Torma Karesz), butikos macak es konyvelo nenik, egyetemistak es agyatlan Pistak, automosok es penzmosok, milliomos tunyak es lancos kutyak, businessman-ek es biznisz mano'k, aktiv sportolo es passziv horkolo,  nepperek es rapperek, brokerek es pokemberek, o"zvadaszok es kozgazdaszok, seftesek es sebhelyesek, mernok es be'rno"k, fizetos kurvak es professzionalis puncivadaszok, es mindemelett jopar kaszton kivuli normalis arc, so"t, aranyos, helyes, ertelmes csajok is akadnak. A lenyeg, hogy az emberek valahogy nyitottabbak, es nagyjabol megturik egymast. Persze neha eleg sok a durva arc, es hajnali felketto elott totalis a tomegnyomor. Az egesz egy szardinias konzervre hasonlit. (szagban es zsufoltsagban egyarant) A korosztaly 20-40-ig normalis eloszlasban, igy leginkabb a 25-35 evesek helye ez, slageres/funkys zenevel. (Egyebkent visszatert az ugyvezetoi szekbe a "Pirospolos" Tamas, aki felfutatta es 4 evig vezette a Portside-ot, majd ket evig Miskolcon csinalta a Blue Havannat.)

 

Meg mindig a Dohany utcaban, a Portside-dal srehen szemben van az M4, valamint a Harley Cafe. Az elobbit senkinek, az utobbit pedig inkabb azoknak ajanlom, akik egy kisebb 5-10 fos tarsasaggal szeretnenek valami szuletesnap jellegu osszeroffenest szervezni es asztalt is foglalni. Bar nem tudom milyen a konyha, de itt legalabb nincs tomegnyomor, es ez a maroknyi ember az asztaloknal teljesen jol tud kommunkalni, es nem szakad szet a tarsasag, mint ahogy a legtobb helyen az ulesrend miatt szokott. Az M4-be harom havonta szoktam lenezni, de valtozatlanul siralmas a helyzet. Tavasszal itt meg a VIII.keruleti Lungodrom ifjusagi szekcioja szervezett zenes tancos kesdobalo mulatsagot, ahonnet mar csak a cimbalmos hianyzott a tancter kozeperol, (gondolom nem birtak levinni a szuk lepcson), mara azonban erzsebet- es jozsefvarosi "feltorekvo" fiatal tinedzserek szalltak meg a klubot. Amolyan kis suttyo 16-20 evesek, akik egy rugoskessel a zsebukben a sarki videotekabol 200Ft-ert kikolcsonzott Steven Segalltol ellesett figurakkal mar legyozhetetlennek erzik magukat, (infinite lives:ON). Amolyan Z+ televizio kozonseg: millios celpiac, nulla vasarloero. Mindez 600Ft-os, lanyoknak talan csak 300Ft-os belepo mellett, amit le lehet inni. (En csak muanyag poharbol mertem.) Szoval ilyen kis proli tinidiszko jellegu az egesz, magukat nagymenonek kepzelo het-nyo'ckerben lako helyi vagany kiscsavokkal, es csupan par eve menstrualo kilogo koldoku hardcore Britnisz-Pirszing rajongo kis-nagylanyokkal, akiknek anyukajuk aggodva virraszt, mig csemetejuk haza nem erkezik. Viszont annyira bevaganyitottak ezek a helyi vagany kiscsakok a rugoskeseikkel, hogy komolyan aggodtam, hogy me'g veletlenul bele'm all egy bo"ko". A hely egyetlen ad-hoc pozitivuma, hogy talalkoztam (boldog szuli- es mostmar nevnapot is kivanok) Jaradi Katikaval a gimibol.

 

A Dohany utca Blaha feloli reszen aztan jon a Club Seven, a hazankban illegalisan tartozkodo arab valutavaltok torzshelye, melynek musorat chippendale show, valamint a vitas kerdesek arab tradicionalis szokas szerinti kessel valo lerendezesenek esemenye tarkitja. A kozonseg soraiban szep szammal akadnak kozepsulyu gengszterek, akik 40 fokban sem veszik le a borkabatjukat, (nem lehet, mert abban van a stukker),  aztan az ezekhez csak hasonlitani akaro gyenge utanzatu algengszterek, es persze az ilyen videogengszterekre buko szopos szaju rajzolt szemoldoku agyontetovalt cica-mica-puca-maca noszemelyek, akik tenyleg azt hiszik hogy az a nagymeno, akinel pillanatnyilag van 5db huszezres. Megmondom az oszintet, en itt felek, es annyira azert nem vagyok hulye, hogy a kozvetlen eletveszelyert meg fizessek is 2000Ft-ot belepo cimen. Szoval a Club Sevent es a sarkon allo taperolos bajszos ciganykurvakat elkerulve az Akacfa utcaba balra bekanyarodva jutunk el az Old Man's Pubig. Ez is egy Portside jellegu hely, sok kulfoldivel, es ertelmes arccal, de ide inkabb szerdan es csutortokon javaslom a beterest, ugyanis itt ekkor is kellemes a hangulat es slager zene fogadja a beteroket, hetvegen viszont mar tul sokan vannak, mely szinte elviselhetetlen. 4-6 fos tarsasag reszere akar kellemes asztalokat is lehet foglalni. 

 

Szinten erdemes benezni a Macskafogoba. (Nador & Zoltan utca) Altalaban itt szoktam kezdeni. Alapjaban veve fiatal ertelmisegi klubnak mondanam, amolyan friss diplomasok talalkozohelye, tobbsegeben normalis arcokkal. A klubot nagyon felkaptak, igy elvetve elofordul par "mingyamegmutatombazmegkivagyok" kopasz is, de alapjaban veve nincs rongyrazas, sznoboskodas, arcmutogatas, az emberek nem baszogatni jonnek egymast, hanem hogy jol erezzek magukat. Ejfel utan kezdodik a tomegnyomor, es minden este ugyanugy lemennek teljesen ugyanazok a szamok, teljesen ugyanabban sorrendben, mintha ugyanarrol az agyonjatszott kazettarol menne az egesz. Ezt csak a vilag legidegesitobb hangu diszkosanak dobhartyaszaggato kappan hangu iszonyatosan recsego ordibalasa tarkitja, melybol egyebkent is csak minden masodik szot lehet erteni, azt is csak azert mert az mindig az hogy "macskafogo". Javitottak a regi borzalmas szellozesen, es mostmar azert elviselheto a klima. Osszessegeben jo a kozonseg, jo a hangulat, es az aktualis slagerekre valamint a regi fosasig jatszott kozgazpince zenekre lehet ropni a tancot...(I will survive, Wake me up before you go-go, I feel good, La Bamba, Pomade, Gipsy Kings megamix, Hit the road jack.. don't you EVER FUCKING COME BACK NO MORE bla bla bla bla bla bla bla bla nem igaz, hogy nem unalmas ezredszerre hallani??? Na mindegy.)  Szemben vele atlosan a Zoltan utcaban volt a Watergate nevu igen kellemes hely, mely sajnos megszunt.

 

 

puszi & pa

atti ba

 

 

www.romkert.hu   >>>   www.romkert.hu/beszamolo