www.romkert.hu   >>>   www.romkert.hu/beszamolo

 

 

2003-01-24  BUDAPESTI  KORKEP

 

 

November 27-i hirlevelben mar beszamoltam az aktualis pesti korkeprol, (Alcatraz, Portside, Oldman's, Macskafogo, M4, Club Seven, Harley Cafe), ezeket nem ragom vegig ujra, akit erdekel keresse elo!. Ezuttal most folytassuk a sort:

 

Figyelemre melto hely a Cream, amely a Dohany utcaban az M4-Harley haztomb masik vegen talalhato. Egy nyugisabb szinfolt, ahova lassacskan minden heten beterunk, bar legutobb mar bevezettek az 1000Ft-os kotelezo fogyasztast. A hely eleve eleg nagy, es nincsenek sokan. Sot, neha alig vannak tobben, mint a Puposhalom-Varjulapos nyirsegi korzeti bajnoksag rangado merkozesen. A foldszinten vendegcsalogatas celjabol mar go-go lanyok is tancolnak az ablakban, azonban a lenyegi muri inkabb a pinceben van, amely szinten eleg kiterjedt teruletu ivaszati szekciobol, es egy kisebbnek mondhato tancterbol all. Eddig sosem bantam meg, hogy leneztem, de azert mar az 1000Ft-os italkupon bevezetesevel elgondolkodtato, hogy erdemes-e kockaztatni, ha netan megsincs lent tul nagy orgia. Legutobb peldaul egy SOTE-n tanulo nemet leanykulonitmenyre bukkantunk, akikben atti ba svab rokonait velte felfedezni, igy azonnal konnyed ismerkedesbe torkollott a dolog a Pro Sieben es az RTL Plus begyakorolt werbung klisse'i alapjan. A lanyok amolyan tipikusan szereny nemet mertekkel olyan mennyisegben szivtak magukba a vodka-redbullt, mint feher lo fia az anyatejet. Innentol kezdve latni lehetett, hogy predesztinalt sorsukat nem kerulhetik el, de azert jol elszorakoztunk veluk, amig ossze nem estek. Ezekutan kuldetesunket teljesitve a nemeteket otthagyva angolosan tavoztunk. Alkoholarakat tolem ne kerdezzetek, de egyebkent nem tunt draganak a hely, mert a kuponomat 4 kolara, vagy egy kicsit megfejelve 2 alkohomentes koktelra tudtam bevaltani. Persze a szivelyes magyar vendegszeretet jelekent "veletlenul" itt is be akartak csapni, de atti ba azert sem hagyta magat. Volt ott valami diszkos pojaca is, aki imitalva bohockodott a lemezjatszokkal, de szerintem vegig a roxy radio ment kozlekedesi hirek es reklam nelkul. Igazabol azoknak ajanlanam ezt a helyet, akik eleve tarsasaggal mennek, es tomegnyomor helyett inkabb azt szeretik, ha boven van hely, kenyelmesen le lehet ulni, kicsit felre lehet vonulni, de azert elvezni szeretnek a buli pozitivumait is napjaink slagerei mellett.

 

A Fat Mo's ban minden valtozatlan (Nyari Pal & Veress Palne utca). A norveg szardinias doboz licensze alapjan mukodo hely toretlenul nepszeru a budapesti ejszakaban. Pentek-szombat zsufolasig tele van, de csutortok sem egyszeru a viszonylag szuk folyosoju helyen kozlekedni. A hangulat azert altalaban jobb, mint egy szardinias dobozban, szinte mindig pezsgo az elet, am a hetvegi tomegnyomor azert mar eleg idegesito tud lenni. Neha 10 perc is eleg az egeszbol, mert 5 percig tart, mire nagy nehezen atverekszem magam a belso teremig, majd onnan mar csak a visszautra tudok gondolni! Nem egyszeru a kozlekedes. Fokent inkabb csak csutortokonkent szoktunk ide beterni. Nagyon nepszeru a kulfoldiek koreben is. Nem olcso, de allitolag a konyhaja sem rossz.

 

Igazabol egy nepes, de nem tul nagy tarsasag zart koru bulijara kivaloan alkalmas helynek tunt nekem a Stage Pub a hires-hirhedt Aranykez utcaban. (Vaci utcaval parhuzamos a Duna fele). Vincze Balazs baratom tartotta ott fergeteges szulinapi bulijat, es ugy egy 50-100 fos kozonseg szamara idealis helynek tunt. Az italarak atlagosnak mondhatok, es egy kisszoba nagysagu szereny tancterecske is van.

 

Csokolom a Kovi kezit, a folytatas majd kovetkezik...

 

 

puszi & pa

atti ba

 

 

www.romkert.hu   >>>   www.romkert.hu/beszamolo