www.romkert.hu   >>>   www.romkert.hu/beszamolo

 

 

2003-05-14  PARYTKORKEP:  Romkert, Rio, Partside

 

 

100%-kal bekoszontott a nyari partyszezon, sorra nyitnak ki az open air helyek. A Romkert-Rio-Partside party-tengely menten mar most totalis telthaz es tomegnyomor varja a bulizo kozonseget, annak ellenere, hogy a vizsgaidoszak es erettsegi miatt tobb tizezer fiatal ki sem mozdult hetvegen. Ha a RackertetZold Pardont es a me'g ki sem nyitott West Balkant is szamitasba vesszuk, kb 10-20 ezer fiatal koncentralodik a harom hid budai pillerjei kore. A tulzsufoltsagot mar csak a balatoni szezon beindulasa enyhitheti, mert igy gyakorlatilag mar az open air helyek kozelebe sem lehet ferkozni, akkora a zsufoltsag pentek/szombat este, hogy bejutni szinte lehetetlen es gyakorlatilag felesleges.

 

A harom nagy partygoc nepszerusege toretlen, a helyzet tavaly ota nem sokat valtozott, akar be is illesztehetnem a tavalyi osszefoglalokat. Ami a kozonseg szinvonala't illeti, az egyeduli biztos pont tovabbra is az Erzsebet hidi RUMKERT bejarata. Azert a bejaratamert bejutassal nem is erdemes probalkozni. Nagyobb a tomegnyomor es zurosebb a helyzet, mint az Elektro World nyitasanal volt. Aki tud, nyugodtan hozzon magaval italt, esetleg kempingszeket, es a bejarat elotti 500 fos tomegben kellemesen el lehet lenni, es szopogatni az otthonrol hozott bambit, ugyanis az esely, hogy sikerul italt rendelni a Rudastol, kb olyan kicsi mint a lotto otos. A bulinak ugyis amolyan plazma halmazallapota van, sokszor tobben buliznak a Romkert korul, mint a Rudas teruleten. Ami a zenet illeti koztudottan itt a legpocsekabb Budapesten, de halvany javulast latni, ugyanis mar csak szimplan kozepszar, nem pedig elviselhetetlen mint volt. VegulisRumkert egyeduli vonzereje, hogy normalis emberek jarnak oda, plusz onnan indul a 78-as ejszakai jarat haza.

 

A Petofi hidnal levo Riot, mar csak RIOGATO-nak hivom, annyira durva alakok jarnak oda. Akar 4-5 ezren is megfordulnak egy este, de eleg proszto arcok. Talan az eletbenmaradasi eselyeket illetoen most meg szezon elejen nem annyira veszes a helyzet, mint mult nyaron, (talan nincs mindennap keseles), de olyan emberek gyulnek ott ossze, minthacsak a Macskajaj cimu film masodik reszet forgatnak a helyszinenBorzalmas. Eddig itt volt a legjobb a zene, (talan ezert is szeretik ennyire a ciganyok) de most elegge ellaposodott es kozepszeruve valt a zenei paletta

 

Vegul a Lagymanyosi hidnal er veget a moka, @tti batol a PARTNYA'L nevet kierdemlo szorakozohelyen gyulik ossze a nyalas alakok es lancos kutyak egy kisebb csoportja. Maga hely talan a legszinvonalasabb lenne, (valodi vizzel mukodo csempezett Water Closet tegla epuletbenIrany az Unio!) es talan meg igy is erdemes befigyelni, mert a nyalas alakok es lancos kutyak azert me'g nincsenek tobbsegben, es talan ez a legkevesbe zsufoltabb hely. A zene elegge egysiku, de azert elviselheto, csak sajnos legtobbszor dobhartyaszaggatoan ordit.

 

 

puszi & pa

atti ba

 

 

www.romkert.hu   >>>   www.romkert.hu/beszamolo