www.romkert.hu   >>>   www.romkert.hu/beszamolo

 

 

2004-08-19  ZÖLD PARDON, CAFE DEL RIO ÉS A MACIGÁNYOK

 

 

ZOLD PARDON: Szezon elejen egesz igeretesnek indult, de aztan visszahullot a mocsarba. Ketharmados tobbsegben talan meg nincsenek a ciganyok, de az iranyito pakettet azert mar ok birtkoljak. A zene a popularis zene komplementere, vagyis minden fele stilus, ami nem popularis. Voltak normalis arcok is, de azert foleg csocselek. A los angelesi getto ehhez kepest rozsadomb.

 

RIO: Riogatoba mar csak egy honapban egyszer nezek be, hogy hatha tortenik valami valtozas. De nem. Konstans, es rendithetetlen a "szinvonal". Itt mar nem is a csajokat, hanem csak a faszikat nezem, az arcokat, es nem hiszem el, hogy ennyire szutyok emberek vannak ebben az orszagnban. Utoljara 1998-ban a caracas-i buszpalyaudvaron vettek korul ennyire sotet arcok. Ez Magyarorszag??? Milyen lehet akkor Albania?? Csak nezem az arcokat, es nem hiszem el, hogy a 21. szazadban az Europa Unioban, "legtobb nobel dijas orszagaban" ennyi primitiv, lepusztult, leszakadt tomegek vannak, valoszinuleg tobb millios nagysagrendben. Remenytelen szelmalom harc a kulturaert kuzdeni. Ezeknek a Valo Vilag es a televiziozas szinvonaltalansaganak abszolut etalonja: a Monika es Balazs show egy muveltsegi vetelkedo. Nezem az arcokat, es azon morfondirozom, hogy ha most 2004-ben EU tagkent ilyen arcok vannak Magyaroszagon, akkor milyenek lehettek 1000 eve a mindenkit legyilkolo vadallat honfoglalo magyarok.

 

Egyebkent a hivatalos statisztika szerint "csak" 1 millio roma van Magyarorszagon, de nekem ugy tunt, mintha itt a Petofi hid korul koncentralodna az osszes (Riogato, Zold Pardon). Es olyan jol egyutt tud itt mulatni cigany es "magyar", hogy szerintem 30-40 ev mulva mar nem is lesznek kulon ciganyok, es kulon magyarok, hanem ugy osszekeverednek a genek, hogy csak egy nagy vegyes massza lesz, amiben van cigany is magyar is. Mar elore el is neveztem oket MACIGANYOKNAK (MAgyarCIGANY), es ez lesz az orszag egyetlen nagy etnikai masszaja. A miniszterelnok meg majd valmi Dr.Kolompar Dzsoki nevu ficko lesz.

 

 

puszi & pa

@tti ba

 

 

www.romkert.hu   >>>   www.romkert.hu/beszamolo